Menu

Nieuws

Wat te doen met uw hypotheek?

09 november 2015 | Eindejaarsactualiteiten

Vervroegd aflossen
De lage rente die banken momenteel vergoeden op spaartegoeden kan een aanleiding zijn om (extra) af te lossen op uw hypotheek. Boetevrije aflossing is vaak mogelijk tot 10 of zelfs 20% van de oorspronkelijke hoofdsom. Wilt u meer aflossen, dan moet u rekening houden met boeterente. Aflossen met spaargeld voor de jaarwisseling bespaart bovendien belasting in box 3.

Tip! Overweeg om extra af te lossen op uw hypotheek.

Rente vastgezet?
Heeft u de rente in het verleden voor langere tijd vastgezet op een hoger niveau dan de huidige rente?
Vraag dan eens wat het u kost aan boeterente om dit contract open te breken en de rente op een lager niveau vast te zetten. Omdat er altijd een deel extra mag worden afgelost, kan dit voordelig zijn. De boeterente die u bij vervroegde aflossing moet betalen is aftrekbaar.

Oversluiten bestaande hypotheek?
U zit niet vast aan uw huidige bank. Vraag daarom eens een offerte op van een andere bank als u overweegt om uw bestaande hypotheek over te sluiten.

Tip! Oriƫnteer u ook bij andere geldverstrekkers dan uw huidige. Ondanks de kosten van een nieuwe hypotheek kunt u voordeliger uit zijn door over te stappen.

Eigen BV?
Denk ook eens aan uw eigen BV als geldverstrekker voor uw hypotheek. Een hypotheek bij uw eigen BV kan u veel geld opleveren.

« Terug naar nieuwsoverzicht

Maak kennis

Heeft u interesse in een kennismaking om eventuele mogelijkheden te bespreken onder het genot van een kop koffie?

Bel ons of stuur een bericht