Menu

Nieuws

Voorstel Fiscale Verzamelwet 2014

05 juni 2014 | Inkomstenbelasting

De staatssecretaris van Financiën heeft het wetsvoorstel Fiscale Verzamelwet 2014 naar de Tweede Kamer gestuurd. Het wetsvoorstel bevat voornamelijk technische en redactionele wijzigingen. Belangrijkste aanpassingen in het wetsvoorstel zijn de volgende.
 
De aflossingseis voor hypotheken in de eigenwoningregeling wordt verduidelijkt. Het gaat om schulden die niet meer kwalificeren als eigenwoningschuld en dat op een later moment wel weer doen. In die gevallen moet het oorspronkelijke aflossingsschema worden voortgezet zodra de schuld weer als eigenwoningschuld kwalificeert.

In het overgangsrecht voor op 31 december 2013 bestaande stamrechtaanspraken wordt duidelijk gemaakt dat stamrechtuitkeringen voor een deel vervroegd ontvangen kunnen worden zonder dat de aanspraak ineens wordt belast.

Bij de import van gebruikte personenauto’s met een zeer hoge CO2-uitstoot ontbreken vaak documenten waaruit de CO2-uitstoot van het voertuig blijkt. Dan wordt uitgegaan van de in de Wet BPM opgenomen maximale CO2-uitstoot. De verschuldigde BPM valt daardoor lager uit. Om oneigenlijk gebruik tegen te gaan wordt de maximale uitstoot op basis waarvan de BPM wordt berekend verhoogd naar de nu bekende hoogste CO2-uitstoot van geïmporteerde auto’s.

De beslistermijn voor toeslagen wordt aangepast in verband met het versneld opleggen van de aanslag inkomstenbelasting door de inspecteur van de Belastingdienst.

« Terug naar nieuwsoverzicht

Maak kennis

Heeft u interesse in een kennismaking om eventuele mogelijkheden te bespreken onder het genot van een kop koffie?

Bel ons of stuur een bericht